10:13 AM
COVID 19: охорона праці, гігієна та виробнича санітарія під час карантину

Щодо проведення інструктажів з ОП під час карантину
- Карантин установлюють на період, необхідний для ліквідації епідемії чи спалаху особливо небезпечної інфекційної хвороби. На цей період можна змінювати режими роботи підприємств, установ, організацій, вносити інші необхідні зміни щодо умов їхньої виробничої та іншої діяльності. Про це йдеться у статті 29 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» від 06.04.2000 № 1645-ІІІ.
- Первинний, повторний, позаплановий і цільовий інструктажі з питань охорони праці проводить безпосередній керівник робіт - начальник структурного підрозділу, майстер - або фізична особа, яка використовує найману працю. Ці інструктажі завершуються перевіркою знань у вигляді усного опитування або за допомогою технічних засобів, а також перевіркою набутих навичок безпечних методів праці особою, яка проводила інструктаж.
- Можна проводити дистанційне навчання та перевірку знань із питань охорони праці (п. 3.5, 3.12 НПАОП 0.00-4.12-05). Однак Типове положення не передбачає дистанційного проведення інструктажів.

Переглядів: 73 | Додав: mdbxt2020 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0